Wat is een Tiny House


Wat is een Tiny House
tiny-house-giant-journey-first-trip-2-0021

Tiny House: het is een begrip in Amerika, waar de “Tiny House movement” is ontstaan. Langzaam maar zeker begint ook Nederland kennis te maken met het fenomeen
‘Tiny House’. Maar er zijn nog veel mensen die nog nooit van de prachtige kleine huisjes gehoord hebben, en als je dan vertelt dat je in een Tiny House wilt wonen krijg je al gauw de vraag: ‘wat is dat?’ Kort gezegd: een Tiny House is een duurzaam gebouwd huis, niet groter dan 24 m2 en bedoelt om het jaar rond in te wonen. Ze kunnen op een fundering gebouwd zijn, ofop een trailer. Meestal zijn ze helemaal van hout gemaakt, hoewel je tegenwoordig ook wel eens aluminium frames ziet. Tiny Houses komen in allerlei vormen en maten voor en er wordt veel creativiteit en vakmanschap in de huisjes gestopt. Een Tiny House wordt voor en vaak door de eigenaar geheel naar zijn/haar eigen smaak ontworpen en gebouwd.De focus bij Tiny Houses ligt op eenvoudig, milieubewust leven en op het creëren van meer vrijheid. (bron: Marjolein in het Klein)

TinyHouses-Infographic-1000wlogoDe filosofie

De gemiddelde omvang van onze woningen is de laatste 50 jaar steeds groter geworden, ook al worden de gezinnen steeds kleiner. Niet alleen onze huizen worden groter, ook onze materiele rijkdommen nemen onder aanmoediging van de commercie toe. Een dure auto, walk-in closet vol met exclusieve kleding, en de laatste technologische snufjes, alles om er maar bij te horen. Momenteel is er een omslag gaande. Mensen beginnen te beseffen dat ze niet gelukkiger worden van al die spullen en ruimte en velen zijn in de problemen gekomen door de schulden die het nastreven van deze levensstandaard met zich mee brengt. Tiny House movement biedt een antwoord op de wens eenvoudiger en meer in overeenstemming met de natuur te leven. (bron: Marjolein in het Klein)